Berendezéseink képesek csupán a környezeti levegőből magas koncentrációjú ózont előállítani, és annak kiemelkedő fertőtlenítő és oxidáló hatását kihasználni. 

Az ExOzone® páratlan hatékonysággal és alacsony energiafogyasztással végzi a fertőtlenítést, vegyszermentes és környezetbarát megoldást nyújt, mert a kezelés során előállított ózon visszaalakul oxigénné és sem a kezelés során, sem pedig azt követően nem fejt ki káros hatást a környezetre.

Ozone

Az EXOZONE® Felhasználási területei a baromfitenyésztés területén

A baromfitelepek számára előírt higiéniai feltételek megteremtése és a szigorú szabályok betartása kiemelt feladat a gazdák számára. Ebből fakadóan a megfelelő fertőtlenítési technológia és annak helyes alkalmazása kulcsfontosságú.

A jelenleg legelterjedtebb anyag a formalin vagy a formaldehid, amelyek nagy rizikót jelentenek a telepek dolgozóira és az állatállományra nézve, hiszen rendkívül rákkeltők, mutagének és mérgezők. Ezen kívül a legelterjedtebb vegyszeres fertőtlenítő eljárások közös negatív tulajdonsága, hogy a kórokozók és a kártevők képesek rezisztenciát felépíteni a használt szerek ellen.

Továbbá a nagyobb helyiségek – mint például istállók – fertőtlenítésénél alkalmazott ködölési technológiák kapacitása véges, sokszor nem elég nagy területet tud bepermetezni, illetve a vegyszer nem jut el minden pontjába az helyiségnek, így nem tudja biztosítani mindenhol a megfelelő hatást. 

ExOzone® vegyszermentesen fertőtlenítő berendezéseink alkalmazásával az említett veszélyek teljesen kiküszöbölhetők. Gépeink több méretben készülnek, így felhasználási területeik is többrétűek.

Tojásfertőtlenítés

Étkezési és keltetői tojás fertőtlenítése

A fertőtlenítő hatását és az egészségügyi kockázatait tekintve az ExOzone® technológia kitűnően helyettesíti a gázosítás folyamatban a formalint.

  • Jobb fertőtlenítő hatása van, mint a formalinnak

  • Az ózon helyben előállítható és nem kell tárolni mérgező anyagként

  • Az ózon oxigénre bomlik vissza és nincs vegyszermaradványa

  • Egyszeri befektetést jelent, hiszen nincs működési költsége az áramfogyasztáson kívül

  • Környezeti levegő és elektromosság szükséges hozzá, vagyis nem fogyóeszköz

Helyiségek és eszközök fertőtlenítése

Az ExOzone® teljesen automatizált berendezései ipari méretekben is képesek a tökéletes fertőtlenítésre, akár a vegyszeres eljárásokra nem alkalmas helyeken is.

  • Nagyobb kapacitású technológia a ködképző berendezésekkel szemben

  • Gáz halmazállapota miatt homogén eloszlást biztosít, minden pontba eljut

  • Nincs egészségügyi várakozási idő a kezelést követően

  • Ózonnal szemben nem képes rezisztenciát felépíteni egyetlen élő organizmus sem

Tekintse meg a baromfitenyésztők számára összeállított, ajánlott géptípusainkkal és referenciáinkkal ellátott anyagunkat!

 

Az EXOZONE® Felhasználási területei az élelmiszeriparban

Élelmiszeripar

A kielégítő helyiségfertőtlenítés, vagy az előkészített élelmiszer és hosszabb eltarthatóság problémái berendezéseinkkel  egyszerűen megoldhatók. 

Helyiségfertőtlenítés kategóriájába esik minden olyan, zárt térben történő fertőtlenítés, amely az élelmiszeriparban előforduló kórokozók (például Salmonella, E. Coli, Brucella, Rotavírus, Aspergillus, stb.) elpusztítását végzi. Az ExOzone® alkalmazható üzemcsarnokok, raktárak, hűtőházak, tartályok vagy kamionok és az azokban található tárgyak( raklap, csomagoló anyag, stb.) felületének sterilizására. Használatával elérhető a kívánt cél, miszerint a kórokozók csíraszámát a meghatározott szinten tartsuk és megakadályozzuk, hogy a minősített kórokozók megjelenjenek az élelmiszerekben és létesítményekben.  

Kezelésünk az Országos Epidemiológiai Központ által tesztelt és elfogadott eljárás.

 

Az ExOzone® Felhasználási területei a mezőgazdaságban

Az ExOzone® technológia felhasználása a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban két fő területre összpontosul: a helyiségek fertőtlenítésére és a szemestermények, élelmiszeralapanyagok fertőtlenítésére. 

Helyiségfertőtlenítés: a különböző célra használt, zárt helyeken történő kezelési folyamatokat értjük ezalatt, amelyek célja az előforduló vírusok, baktériumok, gombák és élősködők elpusztítása. Az ExOzone® berendezések alkalmasak nagyobb raktárak, tárolók, keltető házak, istállók, de akár komplett gyáregységek fertőtlenítésére is a benne lévő gépekkel együtt.

Szemestermény fertőtlenítés: az ExOzone® technológia tökéletes megoldást képes nyújtani a különböző gabonákban megtalálható gombák, kártevők és káros vegyületek elpusztítására, továbbá a különböző toxinok (afla-, DON- és ochratoxin, stb.) egészségügyi értékhatár alá csökkentésére is alkalmazható. Továbbá használható különböző gyomnövények által termelt toxinok, például a csattanó maszlag által termelt szkopolamin vagy atropin szennyeződés esetén is.

Gabona

Gabonafertőtlenítés

Berendezésünk képes nagy mennyiségű, akár 1.500 tonna gabona kezelésére, valamint a megfelelő légteljesítmény, a szükséges nyomás, illetve a fertőtlenítéshez és a toxinok elimináláshoz szükséges ózonkoncentráció biztosítására. A sikeres fertőtlenítés elengedhetetlen feltétele a kezelési idő körültekintő meghatározása, amelyet a felhasználóval közösen, a szemestermény fajtájától, valamint a szennyeződés (gombák, toxinok, kártevők) típusától és annak mértékétől függően állapítunk meg.

Az ózon kizárólag a szemestermény felületén fejti ki hatását, a mag belsejébe nem képes behatolni, ezáltal nem károsítja azt.

Az ExOzone® szellőztethető tárolókban, silókban alkalmazható. Magát a berendezést egy csatlakozó segítségével kívülről, a gyári kialakításban meglévő szellőztető ventilátor szívóoldalára vagy helyére kell beállítani, így a berendezés magas ózon tartalmú levegő átáramoltatását képes végezni.

 Tekintse meg a mezőgazdasági és élelmiszeripari felhasználásra vonatkozó, részletes teszteredményeket tartalmazó anyagunkat! 

 

Még több információért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, az ön partnereként állunk rendelkezésére!